Stegte ris med karry, æg, broccoli, ærter og cherrytomater

Stegte ris med forskellige slags grøntsager og æg må være Sydøstasiens svar på biksemad. Her kommer der en karrykrydret udgave af den populære spise, og den er i ægte ‘stop madspildsånd’ en fremragende måde, hvorpå du kan luge ud i slatne grøntsager og eventuelle risrester fra køleskabets gemmer. De her stegte ris er nem, hurtig og nærende vegetarmad, og selv eventuelle kødelskere rundt om bordet vil næppe føle afsavn.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 26. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

½ løg
1 fed hvidløg
¼ broccoli, rå
¾ peberfrugt
50 g cherrytomater
2 æg
1 spsk. olie
1 tsk. karrypulver
130 g ris, kogte
50 g grønne ærter, dybfrost
1 nip sukker
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil løg og hvidløg. Skær løg i tynde både, og hak hvidløg. Skær broccoli i små buketter, og del dem på langs. Skær peberfrugt i grove tern, og halvér cherrytomater. Slå æg ud i en skål.
2
Steg hvidløg i olie på en stor pande eller i en wok, til det så småt bliver gyldent. Kom løg, broccoli og peberfrugt ved, og steg videre i 3-4 minutter. Tilsæt karry, og steg videre kortvarigt, inden du tilsætter ris og ærter. Vend det hele godt sammen, og steg videre i 3-4 minutter.
3
Lav en fordybning i risene, tilsæt æg, og steg dem under omrøring i 1-2 minutter, inden du blander dem med resten. Vend cherrytomater i.
4
Smag til med sukker, salt og peber, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Broccoli, rå; cherrytomat; grønne ærter, dybfrost; løg; peberfrugt
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Ris, kogte
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; karrypulver; salt og peber; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt