Svinehjerter i flødesovs med kartofler, porrer og gulerødder

Mormormad er elskede danske klassikere, der sender os tilbage til dengang, man lavede mad fra bunden af de råvarer, der var i sæson. Mange mennesker har i dag et lidt anstrengt forhold til indmad, og det er synd, for det smager virkelig godt. Opskriften på svinehjerter i flødesovs er en livret fra Suzy Wengels barndom, hvor mor Bente stod i køkkenet og lavede mad til familien. Nyd svinehjerterne med kartofler, porrer, gulerødder og rødbeder svøbt i skøn flødesovs.

Tid i alt: 145 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 20. oktober 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Hjerter i flødesovs

800 g svinehjerte
3 håndfulde persille
1 tsk. salt
½ tsk. peber
30 g smør
2/3 l vand
6 laurbærblade
3 bouillon, terninger
3 spsk. hvedemel
1 ½ dl fløde, 38 %
1 spsk. madkulør

Tilbehør

500 g kartofler
4 gulerødder
2 porrer
80 g syltede rødbeder
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skyl hjerterne og fjern blodrester. Soigner hjerterne ved at skære sener og hinder fra. Skær hjerterne i kvarte eller lidt mindre stykker. Dup stykker tørre med køkkenrulle.
2
Skyl og pluk så persillen fra stilkene.
3
Fyld de små huller eller lommer, du kan finde i hjerterne, med persille. Lav ekstra lommer i hjerterne og fyld dem med persille.
4
Krydr med salt og peber.
5
Opvarm smør i en gryde og brun hjerterne på alle sider i 4-5 minutter. Hæld så vand på til hjerterne. Kom resten af persillen, laurbærblade og bouillonterninger ved. Lad retten simre i cirka 2 timer under låg. Rør i retten med jævne mellemrum.
6
Skræl kartofler og gulerødder. Rens porre for jord. Skær gulerødder og porre i mindre stykker. Kog kartofler, gulerødder og porre i cirka 15-20 minutter under låg til kartoflerne er møre.
7
Ryst mel i lidt koldt vand og hæld så jævningen i en tynd stråle i under omrøring i gryden med hjerter. Lad retten simre i 5 minutter. Hæld fløde i og smag til med salt og peber. Kom eventuelt sovsekulør retten.
8
Servér hjerterne med kartofler, gulerødder og porrer. Hæld sovsen over. Læg rødbederne ved. Pynt med persille.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; porre; syltet rødbede
Håndfuld 3:Svinehjerte
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; laurbærblad; madkulør; peber; persille; salt
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6252500
Fedt:31 g124 g
Kulhydrat:41 g164 g
Kostfibre:8 g32 g
Protein:40 g160 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt