Tortilla spinattærte

Prøv denne enkle opskrift på en sprød og lækker spinattærte med vegetarisk fyld. I stedet for en tung og tyk tærtedej har vi brugt en tortillapandekage som bund. Det giver dig ikke alene et lettere måltid kaloriemæssigt, men gør også madlavningen hurtig og simpel. Udover spinat indeholder tærten champignon, løg, hvidløg samt en luftig æggeblanding med mættende og proteinrig hytteost. Hele herligheden drysses med cheddarost inden bagning.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 13. september 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

100 g champignon, rå
½ løg
1 fed hvidløg
100 g spinatblade, rå
salt og peber
1 fuldkornstortillawrap
1 æg
100 g hytteost
50 g revet cheddar, 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
2
Skær champignon i skiver og løg i tern. Hak hvidløg fint.
3
Skyl spinaten og damp den i den væske, der hænger ved på en varm pande.
4
Tilsæt champignon, løg og hvidløg, og krydr med salt og peber.
5
Sæt grøntsagerne til side, når grøntsagerne har fået lidt farve og væsken er væk.
6
Læg en tortillawrap i et ovnfast fad af passende størrelse, siderne skal gå lidt op ad kanten på fadet.
7
Rør æg og hytteost sammen, og fordel halvdelen af massen pånwrappen.
8
Læg grøntsagerne over, og slut af med resten af æggeostemassen.
9
Drys cheddar på toppen, og bag tærten i cirka 15 minutter, til den har sat sig, og osten er smeltet og gylden.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan krydre grøntsagerne med oregano og timian.
Tip #2
Du kan bruge 2 æg i stedet for æg og hytteost.
Tip #3
Du kan erstatte wrappen med 100 -150 g kogte kartofler i tynde skiver.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; løg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Hytteost; æg
Håndfuld 4:Fuldkornstortillawrap
Fedt:Revet cheddar, 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:630630
Fedt:32 g32 g
Kulhydrat:39 g39 g
Kostfibre:10 g10 g
Protein:42 g42 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt