Vietnamesisk kylling med ris og stegte grøntsager

Nyd en let og lækker ret med et asiatisk strejf. Her finder du opskriften på vietnamesisk kylling med ris og stegte grøntsager. Kyllingen får en fantastisk smag takket være marinaden, hvor den kan ligge helt op til et døgn. Mindre kan heldigvis også gøre det – og du kan sagtens nøjes med at lade kødet trække i marinaden i en halv time, hvis tiden er knap, eller planlægningen er røget.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 30. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kylling og marinade

1 kyllingebryst
1 fed hvidløg
1 tsk. frisk ingefær
¼ chili
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. sojasauce
1 tsk. sesamolie

Tilbehør

40 g fuldkornsris, Ris-fix
2 forårsløg
½ squash, rå
50 g spidskål
10 g olie
salt
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Læg kylling i marinade dagen før.

Sådan gør du

1
Skær kyllingebryst i tern, cirka 1,5 x 1,5 centimeter. Hak eller riv hvidløg og ingefær, og skær chili i tynde skiver.
2
Rør en marinade sammen af hvidløg, ingefær, chili, fiskesauce, ahornsirup, sojasauce og sesamolie. Vend kyllingetern i marinaden, og sæt dem på køl i en halv time eller op til et døgn.
3
Kog risene efter anvisning på pakken.
4
Snit forårsløg, squash og spidskål fint, og vend det hurtigt på panden i lidt olie. Krydr med lidt salt eller sojasauce.
5
Varm en pande godt op, og steg kød og marinade, til kødet er mørt og karameliseret af marinaden.
6
Servér vietnamesisk kylling med kogte ris og stegte grøntsager.

Tips og gode råd

Tip #1
Servér lime og sød chilisauce til retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; spidskål; squash, rå
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Fuldkornsris, Ris-fix
Fedt:Olie; sesamolie
Smagsgivere:Ahornsirup; chili; fiskesauce; frisk ingefær; hvidløg; salt; sojasauce

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:570570
Fedt:22 g22 g
Kulhydrat:53 g53 g
Kostfibre:5 g5 g
Protein:37 g37 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt