Wok med oksekød, spidskål, gulerod, champignon og ris

Få en sanselig fest med denne her hurtige wok med oksekød, grønt og thai basilikum, som er en fryd for både øje og mund. Smagsnoterne fører dig i retning af det sydøstasiatiske køkken med brugen af både østerssauce og fiskesauce. Hertil kommer en håndfuld thai basilikum, som tilføjer både friskhed og en skøn aroma til retten. Her bliver wokretten ledsaget af ris, men du kan også nyde den med nudler, skulle du foretrække det.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 18. december 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

40 g ris

Wok

½ løg
1 fed hvidløg
1 tsk. chilipeber
¼ spidskål
1 gulerod
50 g champignon, rå
1 spsk. olie
150 g hakket oksekød, 3-7 %
2 spsk. østerssauce
2 spsk. vand
1 tsk. fiskesauce
1 nip sukker
1 knsp. peber, hvid
1 håndfuld thai basilikum
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil løg og hvidløg. Skær løg i tynde både, og hak hvidløg. Hak chilipeber groft - kassér eventuelt kernerne. Snit spidskål. Skræl gulerod, og skær i tynde stave. Skær champignon i skiver.
3
Steg champignon i halvdelen af olien i en wok eller eller på en stor pande, til de tager farve. Sæt til side.
4
Steg løg og hvidløg i resten af olien i samme wok eller pande, til det så småt er gyldent. Tilsæt oksekød, og brun det ved høj varme. Tilsæt chili, spidskål og gulerod, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt stegt champignon, østerssauce og vand, og smag til med fiskesauce, sukker og hvid peber.
5
Pluk thai basilikum, og vend det i.
6
Anret på en tallerken sammen med ris, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; gulerod; løg; spidskål
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Ris
Fedt:Olie
Smagsgivere:Chilipeber; fiskesauce; hvidløg; peber, hvid; sukker; thai basilikum; østerssauce
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt