Osteomelet med skinke og forårsløg

Her får du en lille ret med stor smag – man kan næsten kalde retten for en umami-bombe. Hvis du bruger parmesanost bliver omeletten også sprød i overfladen. Men du kan også fint bruge en anden slags ost. Du kan variere fyldet og komme tomat eller andre grøntsager i. Hvis du er vegetar, kan du bruge tre æg i stedet for to æg, og undlade skinken.

Tid i alt: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 12. august 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
2 forårsløg
2 æg
salt og peber
1 tsk. smør
25 g lufttørret skinke
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Riv parmesanosten og skær forårsløg i tynde skiver.
2
Knæk æg i en lille skål, krydr med salt og peber og pisk æggene let sammen med en gaffel.
3
Varm en lille pande op og smelt smør ved middel varme. Hæld æggemassen på og lad den sætte sig i et par minutter - overfladen må gerne være lidt flydende. Drys parmesanosten hen over og lad den smelte. Vend så omeletten og lad den stege i nogle minutter til osten begynder at tage farve. Vip omeletten ud på en tallerken.
4
Læg skinke på den ene halvdel af omeletten og kom forårsløg ovenpå. Fold omeletten sammen på midten til en halvmåne.
5
Anret med lidt flere forårsløg på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Læg omeletten på et stykke rugbrød for mere mæthed.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg
Håndfuld 3:Lufttørret skinke; æg
Fedt:Parmesan, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:330330
Fedt:23 g23 g
Kulhydrat:2 g2 g
Kostfibre:1 g1 g
Protein:27 g27 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt