Rejecocktail med asparges og brød

Tag med tilbage til de glade 1980’ere med denne skønne opskrift på rejecocktail med asparges og brød. Du kan drømme dig videre til tunmousse, fondue og citronfrmage, hvis du vil fortsætte ned ad Memory Lane. Nyd den klassiske rejesalat som forret eller som frokost en dag, hvor det skal være lidt ekstra lækkert. Kombinationen af rejer, dressing, dild og asparges vil gøre dig glad helt ned i maven. Spis din rejecocktail med et stykke ristet brød til.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 24. november 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rejecocktail

300 g rejer
200 g salat
100 g agurk
100 g asparges, fra glas eller dåse

Dressing

60 g fraiche, maks. 9 %
20 g mayonnaise
¾ dl fløde, 38 %
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. engelsksauce
1 knsp. cayennepeber
salt og peber

Andet

dild
½ citron
2 skiver fuldkornsbrød
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Dræn rejerne og lad dem dryppe af.
2
Snit salaten i strimler. Skær agurken i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær asparges i mindre stykker.
3
Rør fraiche, mayonnaise, fløde og tomatpuré sammen til en dressing. Smag til med engelsk sauce, cayennepeber, salt og peber.
4
Læg en bund af salat, agurk og asparges. Vend rejerne med dressing og læg dem på toppen. Pynt med dild og citronbåde.
5
Rist brødet og servér det til.

Tips og gode råd

Tip #1
Brug friske grønne asparges i stedet for konserves.
Tip #2
Hav dressing med i en bøtte, hvis du skal bruge frokosten som madpakke.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; asparges, fra glas eller dåse; salat
Håndfuld 3:Rejer
Håndfuld 4:Fuldkornsbrød
Fedt:Fløde, 38 %; mayonnaise
Smagsgivere:Cayennepeber; citron; dild; engelsksauce; salt og peber; tomatpuré
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5301060
Fedt:29 g58 g
Kulhydrat:33 g66 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:34 g68 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt