Kærnemælkspandekager med rabarberkompot

Det er svært at holde de lækkersultne fingre fra disse små og indbydende pandekager, der er bagt med kærnemælk. Og det er nok det værste ved dem – at det er svært ikke at prøvesmage undervejs. Vi beklager på forhånd! Til gengæld lover vi dig, at du vil sprede glæde og smil i hele familien, når du sætter sådan en stak fristelser på bordet sammen med sød og frisk rabarberkompot og hakkede mandler. Brug også kompotten sammen med yoghurt eller skyr.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 7. maj 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rabarberkompot

2 rabarber
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
¼ dl vand

Pandekager

4 dl kærnemælk
1 æg
1 dl hvedemel
1 dl fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 nip salt
20 g smør

Andet

30 g mandler
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.
Bemærk: Her er en del af håndfuld 3 erstattet af en ekstra håndfuld 4. Det følger principperne fra den vegetariske spisekassemodel i Sense. På den måde får du stadigvæk tre til fire håndfulde mad.

Sådan gør du

1
Skær rabarber i tynde skiver. Kom dem i en lille gryde sammen med sukker, vaniljesukker og vand. Lad det simre i 6-8 minutter. Rør rundt undervejs og tag gryden af blusset så snart rabarberne er blevet bløde.
2
Pisk kærnemælk sammen med æg og derefter med mel, bagepulver, sukker og salt til en ensartet masse. Steg dem i smør i små klatter til 12 pandekager.
3
Hak mandlerne.
4
Servér pandekagerne med rabarberkompot og mandler på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvis du øsnker at reducere sukkerindholdet i opskriften, kan du bruge flydende sødemiddel uden kalorier i stedet for sukker.
Tip #2
Pynt med mynte, citronmelisse eller spiselige blomster.
Tip #3
Hold pandekagerne varme i en ovn. Du kan også stege dem færdige i ovnen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Rabarber
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Fuldkornshvedemel; hvedemel
Fedt:Mandler; smør
Smagsgivere:Salt; sukker; vaniljesukker
Mælkeprodukter:Kærnemælk
Frit:Bagepulver; vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5901180
Fedt:21 g42 g
Kulhydrat:75 g150 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:21 g42 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt