Rugbrødsgrød kogt med honning toppet med bær og flødeskum

Du kender helt sikkert øllebrød, der er kogt med hvidtøl og brun farin. Her får du opskriften på en anden lækker grød med rugbrød, hvor brødet er kogt sammen med havregryn til en blød og cremet grød rørt med vand, honning og et nip salt. Ligesom ved den traditionelle øllebrød topper vi også rugbrødsgrøden med flødeskum og friske bær. Smagsmæssigt passer disse elementer perfekt sammen. Nyd din rugbrødsgrød til morgenmad med de bær, du bedst kan lide.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 25. januar 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rugbrødsgrød

2 skiver rugbrød
2 spsk. havregryn
2 ½ dl vand
2 spsk. flydende honning
1 nip salt

Tilbehør

½ dl fløde, 38 %
130 g blandede bær (friske eller fra frost)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær rugbrød i tern og kom dem i en gryde sammen med havregryn. Kom vand og honing ved. Kog under omrøring i cirka 10 minutter eller til grøden har den konsistens, du ønsker. Krydr med salt.
2
Pisk fløden let. Skær bær i mindre stykker.
3
Servér rugbrødsgrøden med flødeskum og bær ovenpå.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandede bær (friske eller fra frost)
Håndfuld 4:Havregryn; rugbrød
Fedt:Fløde, 38 %
Smagsgivere:Flydende honning; salt
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt