Æggesalat på bund af fuldkornsbrød, agurk og tomat

Leder du efter en nem og lækker opskrift på frokost eller let aftensmad? Denne cremede æggesalat serveret på ristet fuldkornsbrød med agurk og tomat er både sund og smagfuld. Med kun 495 kcal per portion passer den perfekt ind i en balanceret kost, og tilberedningstiden kan reduceres til 10 minutter, hvis du koger æggene dagen før. Prøv opskriften og nyd en hurtig og mættende ret med masser af smag og næring.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 5. januar 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Æggesalat

9 æg
1 rødløg
100 g fraiche, maks. 9 %
40 g mayonnaise
1 tsk. karrypulver
salt

Andet

200 g agurk
3 tomater
3 skiver fuldkornsbrød
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Hvis du koger æggene dagen før, tager det kun 10 minutter at lave retten.

Sådan gør du

1
Kog æg i 10 minutter og læg dem i koldt vand. Pil de afkølede æg.
2
Hak rødløg fint og skær agurk og tomat i skiver.
3
Skær æg i små stykker.
4
Kom æg, rødløg, fraiche, mayonnaise, karry og salt i en skål og bland det til en ensartet ægge salat. Smag den til.
5
Rist brødet let.
6
Anret brød med et vandret lag af agurk og tomat. Kom derefter æggesalaten ovenpå og slut eventuelt af med karse.

Tips og gode råd

Tip #1
Her er der pyntet med karse. Du kan undlade karsen eller bruge purløg i stedet for.
Tip #2
Her er der brugt fuldkornsfranskbrød, men du kan også bruge rugbrød eller erstatte brødet med salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; rødløg; tomat
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Fuldkornsbrød
Fedt:Mayonnaise
Smagsgivere:Karrypulver; salt
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:4951485
Fedt:30 g90 g
Kulhydrat:29 g87 g
Kostfibre:5 g15 g
Protein:24 g72 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt