BBQ-kylling med ovnkartofler og coleslaw

Få et skud amerikansk velsmag på tallerkenen med denne lækre ret bestående af BBQ-glaseret kyllingebryst med sprøde, ovnstegte kartofler og en hjemmelavet coleslaw. Her er kål- og gulerodsblandingen marineret i blandt andet æblecidereddike, sennep, salt og sukker, som gør den hjemmelavede coleslaw ekstra lækker. Du kan dog udelade dette trin for en hurtig variant af retten. I så fald krydres dressingen lidt ekstra.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 31. januar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnkartofler

130 g kartofler
1 spsk. olie
salt og peber

Coleslaw

1 gulerod
100 g hvidkål

Coleslaw-marinade

1 tsk. dijonsennep
3 spsk. æblecidereddike
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 knsp. peber
1 nip spidskommen

Coleslaw-dressing

½ dl fraiche, maks. 9 %
½ spsk. mayonnaise
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. æblecidereddike
salt og peber

Kylling

1 kyllingebryst
1 tsk. olie
salt og peber
1 spsk. barbecuesauce
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Rens eller skræl kartofler. Skær kartofler i både, og vend dem med olie, salt og peber. Bag kartoflerne på en bageplade med bagepapir i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne undervejs.
3
Skræl gulerod, og riv den. Snit hvidkål fint.
4
Pisk ingredienserne til coleslaw-marinaden sammen, og bland den med gulerod og hvidkål. Lad det trække på køl i 30 minutter.
5
Rør fraiche, mayonnaise, sennep, eddike, salt og peber sammen til en coleslaw-dressing, og smag til.
6
Brun kyllingebryst i olie på en pande, krydr med salt og peber, og læg det i et lille ovnfast fad. Pensl med barbecuesauce, og sæt fadet i ovnen i 8-10 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
7
Hæld marinaden fra kålblandingen, og vend dressingen i.
8
Servér kyllingebryst med ovnkartofler og coleslaw.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvidkål kan erstattes af spidskål.
Tip #2
Dijonsennep kan erstattes af sød sennep eller almindelig sennep.
Tip #3
For en hurtig version kan du udelade at marinere gulerod og hvidkål. I stedet tilsættes lidt ekstra sukker, sennep og eddike i dressingen.
Tip #4
Barbecuesauce kan erstattes af din yndlingskrydderiblanding.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hvidkål
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Mayonnaise; olie
Smagsgivere:Barbecuesauce; dijonsennep; peber; salt; salt og peber; spidskommen; sukker; æblecidereddike
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:615615
Fedt:30 g30 g
Kulhydrat:49 g49 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:35 g35 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt