Vægttab i 2026? Deltag i vores JanuarCamp

Vi starter den 7. januar med et live opstartswebinar med Suzy Wengel.

Læs mere

Vægttab i 2026? Deltag i vores JanuarCamp

Vi starter den 7. januar med et live opstartswebinar med Suzy Wengel. Køb nu og få 40% rabat!

Bliv medlem

Blomkålsgratin med hvidkålssalat

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 4. juni 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Gratin

1 blomkål, rå
3 æg
20 g smør
2 spsk. hvedemel
3 dl mælk, maks. 3,5%
1 nip stødt muskatnød
salt og peber
75 g revet mozzarella, min. 18 %

Salat

100 g grønne ærter, dybfrost
½ løg
200 g hvidkål
2 spsk. bredbladet persille
1 tsk. olie
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
2
Del blomkål i buketter og skær stokken i tern. Del æg i blommer og æggehvider.
3
Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og pisk det sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant piskning, indtil saucen er jævn og cremet. Tag gryden af varmen, og lad saucen køle af i et par minutter. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Krydr med muskatnød, salt og peber.
4
Pisk æggehviderne stive i en ren skål, og vend dem forsigtigt i saucen.
5
Gør et ovnfast fad klar. Smør det med lidt fedtstof eller kom bagepapir i.
6
Vend blomkålsbuketter og -tern i saucen, og hæld blandingen i det ovnfaste fad. Bag gratinen i ca. 30-35 minutter, til den er gylden og fast. Drys mozzarella på efter cirka 15 minutter.
7
Overhæld de frosne ærter med kogende vand, og lad dem stå i 2 minutter. Dræn vandet fra.
8
Skær løg i tynde halve skiver og hvidkål i fine strimler. Hak persillen. Vend så ærter, løg, hvidkål og persille sammen med olie, salt og peber.
9
Servér blomkålsgratinen med salat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; grønne ærter, dybfrost; hvidkål; løg
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Olie; revet mozzarella, min. 18 %; smør
Smagsgivere:Bredbladet persille; salt og peber; stødt muskatnød
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt