Bowl med rejer, kål, edamamebønner, ris og sesam-sojadressing

En bowl er en enkel og ofte meget smuk ret, og man skal ikke underkende hvor stor betydning, det kan have for et måltid, at det serveres smukt. Så giv dig gerne tid til at anrette en bowl i en smuk skål – eller i et pænt glas, hvis den skal med på farten. Her får du en indbydende variant med et lækkert og smagfuldt asiatisk twist. Bowls er nemme at tilpasse efter indholdet i køleskabet eller familiens smagspræferencer, og denne opskrift er ingen undtagelse, for du kan let justere på toppingen efter smag og behag.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyld til bowl

100 g tigerrejer, ferske fra frost
50 g edamamebønner, bælgede fra frost
40 g brune ris, rå
2 forårsløg
75 g spidskål
1 gulerod
¼ agurk
1 spsk. sesamfrø

Sesam-sojadressing

10 g frisk ingefær
2 spsk. sojasauce
1 spsk. riseddike
1 spsk. sesamolie
½ spsk. ahornsirup
½ tsk. sriracha chili sauce
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Tø rejer og edamamebønner op før brug. Spar også tid ved at koge ris på forhånd.

Sådan gør du

1
Tø rejer og edamamebønner op.
2
Kog ris efter anvisning på pakken og køl dem lidt af.
3
Skræl ingefær og riv eller hak fint. Kom alle ingredienser til saucen i en skål og pisk dem sammen. Smag til.
4
Rens øvrige grøntsager og snit forårsløg og spidskål fint, skær gulerod i lange strimler med en tyndskræller og skær agurk i skiver,
5
Anret alle ingredienser til bowlen i hver deres lille bunke i en skål. Kom dressing over alle ingredienserne og drys med sesamfrø.
6
Servér med det samme eller kom på køl.

Tips og gode råd

Tip #1
Rejer kan erstattes af røget laks, hellefisk eller ost som for eksempel halloumi eller feta i tern.
Tip #2
Hvis din mave ikke tåler løg, skal du kun anvende den grønne del af forårsløget.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg; gulerod; spidskål
Håndfuld 3:Edamamebønne, bælget fra frost; tigerrejer, fersk fra frost
Håndfuld 4:Brune ris, rå
Fedt:Sesamfrø; sesamolie
Smagsgivere:Ahornsirup; frisk ingefær; riseddike; sojasauce; sriracha chili sauce

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:525525
Fedt:20 g20 g
Kulhydrat:51 g51 g
Kostfibre:10 g10 g
Protein:30 g30 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt