Brændende kærlighed med mos af kartofler, porre og blomkål

Brændende kærlighed er en elsket klassiker fra mormors køkken. Her får du den populære ret i en Sense-venlig udgave med en mos, der er lavet af kartofler, porre og blomkål. Naturligvis med bacon og løg på toppen sammen med purløg og rødbeder – det hører sig til. Vi lover dig, at hele familien vil elske dig højt, når baconduften begynder at sprede sig fra køkkenet og ud i huset – det er nemlig ægte brændende kærlighed at sætte sådan en klassiker på middagsbordet.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 9. marts 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kartoffelmos med porre og blomkål

130 g kartofler
½ porre
½ blomkål, rå
10 g smør
salt og peber

Tilbehør

1 løg
80 g bacon
2 skiver syltede rødbeder
1 spsk. purløg
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartofler og skær dem i tern. Skær porre i skiver og pluk blomkål i mindre buketter.
2
Kog kartofler og porre i vand uden salt. Tilsæt blomkålsbuketterne efter 5 minutter, og kog det hele helt mørt. Hæld vandet fra, men gem det.
3
Mos kartofler og grøntsager uden at piske. Rør smør og og lidt kogevand i, og smag til med salt og peber.
4
Skær løg i halve skiver. Steg bacontern på en pande ved mellemvarme. Tilsæt løg, og lad det simre i det fedt, der dannes fra bacon.
5
Servér mos med bacon og løg op toppen. Kom rødbeder ved og pynt med klippet purløg.

Tips og gode råd

Tip #1
Tilsæt lidt mælk eller fløde, når du laver kartoffelmosen.
Tip #2
Smag mosen til med paprika, revet muskatnød, stødt koriander eller andre milde krydderier.
Tip #3
Byt blomkål ud med knoldselleri eller hokkaido.
Tip #4
I stedet for bacon, kan du servere flæsketern, skinke eller hamburgerryg i tern til mosen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; løg; porre; syltet rødbede
Håndfuld 3:Bacon
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Purløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:605605
Fedt:34 g34 g
Kulhydrat:44 g44 g
Kostfibre:13 g13 g
Protein:25 g25 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt