Broccoli-kartoffeltærte med hytteost og salat

En hjemmelavet tærte er ovnmad, når det er bedst. Mens tærten er i ovnen, breder den dejligste duft sig i hele køkkenet, og snart er der nem, nærende og velsmagende vegetarmad på bordet. I denne her grøntsagstærte er der brugt broccoli, spinat, kartoffel, løg og hytteost, men du kan fint varieret fyldet med andet grønt. Tærten får modspil af en salat med en sød og syrlig vinaigrette med dijonsennep og honning.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 5. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Tærte

270 g tærtedej, fuldkorn
1 løg
½ broccoli, rå
100 g kartofler
170 g spinatblade, rå
5 æg
100 g hytteost
200 g fraiche, maks. 9 %
salt og peber

Salat

200 g cherrytomater
2 forårsløg
4 håndfulde blandet salat

Dressing

3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Kom bagepapir i en tærteform, og læg tærtedejen i den. Prik bunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
3
Pil og hak løg. Skær broccoli i små buketter, og del dem 1-2 gange på langs. Skræl kartofler, og skær dem i mundrette tern. Kog kartofler i letsaltet vand i 4 minutter. Tilsæt broccoli, og kog videre i 1 minut. Hæld vandet fra, og lad broccoli og kartofler dryppe af.
4
Skyl spinat, og steg den på en tør pande med det vand, der hænger ved, til den falder sammen. Lad den dryppe af, og pres overskydende væde ud af den. Hak den eventuelt groft.
5
Pisk æg, hytteost og fraiche sammen i en skål. Tilsæt løg, broccoli, kartofler og spinat, krydr med salt og peber, og kom det i den forbagte tærtedej,
6
Bag tærten i ovnen i cirka 30-35 minutter, eller indtil den er fast og gylden.
7
Halvér cherrytomater, og snit forårsløg. Bland med salatblade.
8
Pisk en dressing sammen af olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber, og vend den i salaten.
9
Skær tærten ud, og servér den med salat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; broccoli, rå; cherrytomat; forårsløg; løg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Hytteost; æg
Håndfuld 4:Kartoffel; tærtedej, fuldkorn
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie
Smagsgivere:Dijonsennep; honning; hvidvinseddike; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt