Cæsarsalat med hvidløgsstegte brødcroutoner

Leder du efter en sund, nem og mættende salat, der både kan nydes til frokost og aftensmad? Så prøv denne opskrift på en klassisk og lækker cæsarsalat med hvidløgsstegte rugbrødscroutoner. Du får et smagfuldt måltid med bid og knas, der holder dig mæt i mange timer. Salaten følges af en hjemmelavet dressing rørt af citronsaft, olie, dijonsennep, salt og peber. Du kan tilføje ansjosfileter og Worcestershire sauce til dressingen, hvis du har lyst.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 9. september 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Dressing

½ citron
10 g olie
1 tsk. dijonsennep
salt og peber

Brødcroutoner

1 fed hvidløg
1 skive rugbrød
1 tsk. olie

Kylling

1 kyllingebryst
1 tsk. olie

Salat og ost

1 tomat
½ hjertesalat
50 g spinatblade, rå
20 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pres citron. Rør citronsaft, olie, dijonsennep, salt og peber sammen til en dressing.
2
Pres hvidløg og smør det på rugbrød. Varm olie op i en pande og læg rugbrød på. Steg det sprødt på begge sider, og skær rugbrød i tern.
3
Brug samme pande. Kom olie på og steg kylling i 10-12 minutter til det er gennemstegt. Krydr med salt og peber. Skær kødet i tern eller strimler.
4
Skær tomat i tern og del salat i blade.
5
Anret hjertesalat, spinat og tomat med kylling.
6
Dryp dressing på, og drys med revet eller høvlet parmesanost og brødcroutoner.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom 1-2 hakkede ansjosfileter og 1 teskefuld Worcestershire sauce i dressingen

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hjertesalat; spinatblade, rå; tomat
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Olie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; hvidløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:580580
Fedt:32 g32 g
Kulhydrat:27 g27 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:41 g41 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt