Citronkylling i flødesauce med kapers serveret på spidskål

Elsker du også retter med kylling? Så prøv denne lækre og cremede citronkylling i flødesauce med kapers og spidskål. Som du kan se, har vi i denne opskrift sparet på håndfuld 4 og i stedet skruet op for grøntsager og mælkedressing. Hvis du har tid, kan du vælge at marinere kødet dagen før og lade det stå og trække natten over. Nyd retten med grofthakkede krydderurter på toppen.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 23. august 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Citronkylling

½ løg
1 fed hvidløg
½ citron
60 g fraiche, maks. 9 %
½ tsk. chilipulver
salt og peber
150 g kyllingeinderfilet

Andet

1 tsk. smør
½ dl fløde, 38 %
50 g kapers
salt og peber

Tilbehør

200 g spidskål
1 dl krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Du kan eventuelt lade den marinerede kylling ligge på køl i et par timer eller natten over.
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for grøntsager og mælkedressing. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Hak løg fint og pres hvidløg. Riv citronskal og pres citronsaft i en skål. Bland fraiche med løg, hvidløg, citronskal, citronsaft, chilipulver, salt og peber til en marinade.
2
Skær kylling i mundrette stykker og bland dem i marinaden.
3
Opvarm smør på en pande og kom kyllingeblandingen på. Lad den stege i et par minutter under omrøring. Kom fløde og kapers ved og lad retten simre i cirka 10 minutter. Kom lidt vand, bouillon eller mælk ved, hvis den er ved at koge tør. Smag til med salt og peber.
4
Skær spidskål i meget tynde strimler. Hak krydderurter groft.
5
Servér kyllingeretten ovenpå spidskål og pynt med krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; spidskål
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Chilipulver; citron; hvidløg; kapers; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:575575
Fedt:33 g33 g
Kulhydrat:22 g22 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:47 g47 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt