Cremet kalkungryde med squash og nudler

Her er en idé til en nem hverdagsret med masser af grøntsager. Der bruges en smule fløde, som gør retten superlækker og rund i smagen. Retten er et godt alternativ til den traditionelle pasta med kødsovs.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 19. august 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kalkungryde

1 løg
2 squash, rå
500 g kalkun, kød, rå
20 g smør
2 spsk. allroundkrydderi
400 g hakkede tomater
1 ½ dl vand
150 g nudler, tørrede
1 dl fløde, 38 %
salt og peber

Topping

8 spsk. fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og riv squash goft eller lav strimler med et juliennejern, en tyndskræller eller en spirelli maskine.
2
Skær kalkunkød i mundrette stykker.
3
Smelt smør i en pande og svits løg og kalkunkød i et par minutter til det tager farve. Krydr med allroundkrydderi. Kom derefter de hakkede tomater og vand ved og rør det hele sammen. Lad retten simre i cirka 10 minutter.
4
Kom nudlerne i kogende vand i en skål og lad dem stå i cirka 5 minutter. Dræn dem fri for vand.
5
Kom squash, fløde og nudler i retten og varm den igennem i et par minutter. Smag til med salt og peber.
6
Servér med fraiche på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Drys friske krydderurter på toppen. Her er der brugt oregano.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hakkede tomater; løg; squash, rå
Håndfuld 3:Kalkun, kød, rå
Håndfuld 4:Nudler, tørrede
Fedt:Fløde, 38 %; smør
Smagsgivere:Allroundkrydderi; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5052020
Fedt:21 g84 g
Kulhydrat:41 g164 g
Kostfibre:5 g20 g
Protein:38 g152 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt