Cremet kyllinge-pasta-salat med sorte bønner

Denne salat består både af animalske og vegetabilske proteiner. Det er kyllingekødet, der bidrager med de animalske proteiner, og de sorte bønner, der primært bidrager med de vegetabilske proteiner. Bønner er bælgfrugter og deler vandene, men jo oftere de bruges, jo mere naturligt bliver det for både børn og voksne at spise dem som del af en ellers varieret og sund livsstil. Kostrådene råder til, at vi danskere spiser 100 gram tilberedte bælgfrugter om dagen – og det er udover de anbefalede 600 gram grøntsager og frugt.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 13. juni 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

500 g kyllingeinderfilet
1 porre
1 rødløg
4 spsk. citronsaft
salt og peber
1 spsk. olie
120 g pasta, tørret
140 g majs
240 g sorte bønner, tilberedte
250 g cherrytomater
200 g flødeost naturel, 18 % eller derover

Topping

1 dl purløg
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Det tager 30-35 minutter at lave retten - man kan bruge ovntiden til at tilberede en del af retten.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skær kylling i tynde strimler eller små tern.
3
Rens porre helt fri for jord og skær den i skiver. Skær rødløg i halve skiver.
4
Vend kyllingestykker, 2 spiseskefulde citronsaft, salt, peber og olie sammen i et ovnfast fad. Vend så porre og rødløg i. Kom retten i ovnen i cirka 25 minutter.
5
Kog pasta efter anvisningen på pakken. Dræn dem fri for vand.
6
Dræn majs og bønner og vend bønnerne i 2 spiseskefulde citronsaft.
7
Skær tomater i mindre stykker. Hak purløg fint.
8
Kom flødeost, pasta, majs, bønner og tomater i det varme fad med kylling. Vend det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
9
Servér med purløg på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge de grøntsager, du har på lager. Du kan også komme flere grøntsager i for mere fylde og mæthed.
Tip #2
Erstat majs med pasta.
Tip #3
Erstat bønner med kikærter, linser eller edamamebønner.
Tip #4
Smag retten til med de krydderier eller krydderurter du bedste kan lide.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Cherrytomat; porre; rødløg
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet; sorte bønner, tilberedt
Håndfuld 4:Majs; pasta, tørret
Fedt:Flødeost naturel, 18 % eller derover; olie
Smagsgivere:Citronsaft; purløg; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5452180
Fedt:18 g72 g
Kulhydrat:43 g172 g
Kostfibre:10 g40 g
Protein:43 g172 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt