Croque Madame med ricotta og tomatsalat

Tag lidt pariser-stemning med hjem til spisebordet med denne skønne opskrift, der giver de fleste frokostretter baghjul. En Croque Madame er en klassisk fransk sandwich med godt brød, skinke og ost – og så lige et spejlæg på toppen. Madamen er en overbygning til den lige så klassiske Croque Monsieur, der er en parisertoast i sin originale form – uden spejlæg på toppen. Nyd den franske frokoststemning sammen med en frisk tomatsalat.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Antal:
Udgivet d. 25. januar 2023 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

Tomatsalat

1 tomat
½ dl krydderurter efter eget ønske
salt og peber

Sandwichfyld

70 g fuldkornsbrød
10 g smør
1 skive kogt skinke, pålæg
1 tomat

Ostesuace

20 g ost, maks. 30+/17 %
100 g ricotta, maks. 30+/17 %
1 tsk. sennep
salt og peber

Spejlæg

1 æg
1 tsk. smør
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på fedtstofferne og skruet op for håndfuld 3 og 4. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær tomat til tomatsalat i tern og hak krydderurterne groft. Bland tomat, krydderurter, salt og peber. Skær tomat til sandwichfyld i skiver.
3
Skær 2 tynde skiver brød og smør dem med lidt smør på begge sider. Steg dem kort på en pande, til de får en smule farve.
4
Riv osten. Bland ost, ricotta, sennep, salt og peber.
5
Læg brødskiverne på bagepapir på en bageplade. Smør brødskiverne med et lag ostecreme. Læg skinke og tomatskiver på den ene stykke brød og saml til en sandwich med den anden skive brød, hvor ostecremen vender opad på den øverste brødskive. Bag så i cirka 10 minutter til ostecremen er smeltet og blevet gylden.
6
Spejl æg i smør.
7
Servér den bagte skinkesandwich med spejlæg på toppen. Spis tomatsalaten til.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter.
Tip #2
Kom spinatblade i sandwichen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Tomat
Håndfuld 3:Kogt skinke, pålæg; ost, maks. 30+/17 %; ricotta, maks. 30+/17 %; æg
Håndfuld 4:Fuldkornsbrød
Fedt:Smør
Smagsgivere:Krydderurter efter eget ønske; salt og peber; sennep

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:640640
Fedt:37 g37 g
Kulhydrat:42 g42 g
Kostfibre:6 g6 g
Protein:30 g30 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt