Entrecote med stuvet spidskål toppet med ristede solsikkekerner

Der er næppe noget, der kan vække begejstring som en god bøf. Her får du opskriften på en lækker entrecote med et lidt andet tilbehør, end du sædvanligvis er vant til. Kartofler og brun sauce er nemlig skiftet ud med masser af mættende spidskål i en flødestuvet version. Entrecoten er stegt i smør, der giver en fantastisk smag sammen med den cremede stuvning. Top retten med ristede solsikkekerner og et par dråber citron inden servering.

Tid i alt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 21. januar 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Topping

15 g solsikkekerner
¼ citron

Kød

1 tsk. smør
150 g entrecote
salt og peber

Stuvet spidskål

300 g spidskål
½ dl fløde, 38 %
salt og peber
½ dl krydderurter efter eget ønske
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for fedtstoffer og grøntsager. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Hvis du skærer noget af fedtet fra kødet vil kalorieindholdet i retten falde.

Sådan gør du

1
Rist solsikkernerne på en tør pande til de har taget farve. Læg dem til side.
2
Opvarm smør på en pande og steg kødet til den kernetemperatur, du ønsker. Krydr med salt og peber. Tag kødet op af panden og lad det hvile.
3
Skær spidskål i tynde stirmler. Kom dem i samme pande som du har stegt kødet på. Steg det til spidskålen er faldet sammen. Hæld fløde ved og krydr med salt og peber. Lad fløden koge lidt ind i et par minutter.
4
Hak krydderurterne og vend dem i den stuvede spidskål.
5
Servér entrecoten med stuvet spidskål til. Dryp citron over retten og top med ristede solsikkekerner.

Tips og gode råd

Tip #1
Krydr den stuvede spidskål med estragon.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Spidskål
Håndfuld 3:Entrecote
Fedt:Fløde, 38 %; smør; solsikkekerner
Smagsgivere:Citron; krydderurter efter eget ønske; salt og peber

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:750750
Fedt:58 g58 g
Kulhydrat:14 g14 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:40 g40 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt