Filodejskurve med høns i asparges og hokkaidobåde

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 17. december 2019 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Hokkaidobåde

300 g hokkaido
10 g olivenolie
salt og peber

Filodejskurve

80 g fersk filodej
20 g smør
1 håndfuld koriander

Høns i asparges

300 g kyllingeinderfilet
1 l hønsekødsbouillon
20 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl minimælk
200 g hvide asparges i vand
salt og peber

Pynt

koriander
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Rens hokkaidoen, skær den i både med skallen på og pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag i 40-60 minutter.
3
Skær hvert ark filodej i fire lige store firkanter.
4
Læg bagepapir på en bageplade og placer 4 mini souffleforme med bunden opad. Smør formene godt med blødt smør på ydersiden og læg et ark filodej på hver form. Smør en smule smør på og læg fire til fem korianderblade på. Læg så et ark mere på, men denne gang forskudt med kanterne – hvor du kan ane koriander igennem som pynt.
5
Bag filokurvene i 10-12 minutter til de har taget farve og er sprøde. Tag filodejskurvene ud og lad dem afkøle let. Pil dem forsigtigt af formene og lad dem afkøle.
6
Kog kylling i 15 minutter i 700 milliliter bouillon i en lille gryde.
7
Smelt smør i en kasserolle ved mellem varme. Kom mel i og pisk til en melbolle. Tilsæt et par deciliter bouillon og mælk i, lidt ad gangen til du ender med en opbagt sovs. Lad sovsen koge i et par minutter. Juster eventuelt konsistensen med mere bouillon.
8
Skær eller riv kylling i mindre stykker og kom dem i sovsen sammen med asparges, skåret i mundrette stykker. Smag til med salt og peber.
9
Servér hokkaidobåde og filodejskurve med høns i asparges.
10
Pynt med koriander eller andre friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Hokkaido; hvide asparges i vand
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet
Håndfuld 4:Fersk filodej; hvedemel
Fedt:Olivenolie; smør
Smagsgivere:Hønsekødsbouillon; koriander; salt og peber
Mælkeprodukter:Minimælk
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt