Flanksteak med ovnbagt kål, gulerødder og syrlig pesto

Der er dømt to lys på et bord og lækker weekendmad med denne indbydende opskrift på rosastegt flanksteak med ovnbagt kål, gulerødder og pesto, der er udviklet af TV-kok Anne Hjernøe. Nyd rettens smukke farver, imens du spiser, og servér den gerne som skøn gæstemad. Opskriften er lavet uden håndfuld 4. Hvis du savner kartofler på din tallerken, kan du fint tilføje et par stykker og nyde dem sammen med den syrlige pesto.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 22. august 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnbagt kål og gulerødder

½ savoykål
3 gulerødder
1 tsk. olivenolie
flagesalt
friskkværnet peber
1 håndfuld frisk timian

Syrlig pesto

1 citron
½ dl græskarkerner
1 fed hvidløg
30 g parmesan, 31+/ 18 % eller derover
2 håndfulde persille
¼ dl olivenolie
flagesalt

Flanksteak

1 tsk. olivenolie
300 g okseflanksteak
flagesalt
friskkværnet peber
2 spsk. frisk timian
1 drys chilipulver
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Køb en hel flanksteak og tilbered det hele. Brug rester som pålæg eller som fyld i en salat - eller frys det ned i portioner.
Bemærk: Opskriften er lavet uden håndfuld 4. Hvis du savner lidt mere fylde i retten, kan du tilføje kartofler eller øge mængden af grøntsager.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær kålen i lange smalle både og gulerødder i tykke stave. Læg kålen og gulerødder på bagepapir eller i et ovnfast fad, dryp med olie og drys med salt, peber og timian. Bag grøntsagerne i ovnen i cirka 35 minutter, til det er mørt og har masser af farve.
3
Pres citronsaften fra citron. Kom citronsaft og alle andre ingredienserne til pestoen i en foodprocessor eller blender og kør til du har en grov pesto.
4
Varm olien op på en pande og steg kødet sprødt og gyldent, cirka 3-4 minutter på hver side, alt efter hvor tykt det er, og om du vil have det rødt, rosa eller gennemstegt. Drys undervejs med salt, peber, timian og lidt chili, efter smag.
5
Skær flanksteaken i skiver.
6
Anret grøntsager og flanksteak på en tallerken. Fordel den syrlige pesto henover grøntsagerne.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan brune flanksteaken af på en pande og komme den i ovnen i cirka 8-12 minutter.
Tip #2
Du kan buge spidskål i stedet for savoykål.
Tip #3
Flanksteak kan erstattes af alle slags kød, fisk, fjerkræ eller bælgfrugter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; savoykål
Håndfuld 3:Okseflanksteak
Fedt:Græskarkerner; olivenolie; parmesan, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Chilipulver; citron; flagesalt; frisk timian; friskkværnet peber; hvidløg; persille

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251250
Fedt:39 g78 g
Kulhydrat:17 g34 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:45 g90 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt