Flanksteak med ovnbagte grøntsager og blomkålsbearnaise

To lys på et bord, rødvin i glasset og en mør bøf på tallerkenen – så er det weekend! Giv dig tid til at kræse lidt ekstra om dig selv og dine kære med denne lækre opskrift på flanksteak med ovnbagte grøntsager og blomkålsbearnaise. Vi lover dig, at du ikke vil savne den klassiske bearnaisesauce, for denne lettere udgave af den traditionelle sauce smager helt vidunderligt. Et Sense-venligt twist til den klassiske bøf bearnaise med et ekstra drys grønt på tallerkenen.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Antal:
Udgivet d. 3. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovngrøntsager

1 gulerod
1 porre
½ squash, rå
1 tsk. olie
salt og peber
20 g pinjekerner
15 g sesamfrø

Blomkålsbearnaise

250 g blomkål, rå
1 ½ dl vand
½ terning bouillon, terning
30 g fraiche, maks. 9 %
2 spsk. bearnaise essens
1 spsk. estragon
salt og peber

Steak

250 g okseflanksteak
1 tsk. olie
salt og peber

Andet

250 g kartofler
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Opskriften er udviklet til 2 personer, derfor vil det være en god idé, hvis du laver en portion til 2 eller flere personer og spiser retten over flere dage.
Bemærk: Du kan købe en større flanksteak og bruge resten som pålæg resten af ugen.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 220 grader varmluft.
2
Skær gulerod, porre og squash i skiver og kom dem i et ovnfast fad. Dryp olie over og krydr med salt og peber. Ovnbag grøntsagerne i 25-30 minutter til grøntsagerne er tilpas møre og har fået farve. Drys pinjekerner og sesamfrø over.
3
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
4
Del blomkålen i buketter. Kom dem i en lille gryde med vand og bouillonterning. Kog i 15 minutter til de er helt møre. Tilsæt fraiche, bearnaiseessens og estragon, og blend sovsen helt glat og fin. Kog den ind til den tykkelse, du vil have, og hold den varm. Smag til med salt og peber.
5
Gnid flanksteaken ind i olie, salt og peber. Brun den i 1 minut på hver side, og steg den derefter ved jævn varme i 8 minutter i alt. Steaken må gerne hvile, før den skæres i tynde skiver og serveres.
6
Servér skiver af flanksteak sammen med de ovnbagte grøntsager, kartofler og blomkålsbearnaise.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; gulerod; porre; squash, rå
Håndfuld 3:Okseflanksteak
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; pinjekerne; sesamfrø
Smagsgivere:Bearnaise essens; bouillon, terning; estragon; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5951190
Fedt:29 g58 g
Kulhydrat:36 g72 g
Kostfibre:11 g22 g
Protein:41 g82 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt