Flanksteak med persillekartofler og spidskålssalat med æble, fraiche og forårsløg

Der er nem og velsmagende mad på menuen med denne opskrift på rosastegt flanksteak med nye kartofler vendt i smør og hakket persille og en cremet spidskålssalat med æble og forårsløg. Nyd flanksteak som weekend- eller gæstemad, eller sæt den på bordet alle andre dage, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra ud af aftensmaden. Overskydende flanksteak smager dejligt på et stykke rugbrød eller som fyld i en sandwich eller salat.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 14. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Persillekartofler

200 g kartofler, nye danske
1 spsk. persille
1 spsk. smør

Spidskålssalat

½ spidskål
2 forårsløg
1 æble
2 dl fraiche, maks. 9 %
½ tsk. dijonsennep
1 nip sukker
¼ citron
salt og peber

Flanksteak

300 g okseflanksteak
1 tsk. olie
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skrub eller skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand i cirka 7 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 6-7 minutter, til de er møre.
2
Hak persille, og vend den i de varme kartofler sammen med smør.
3
Snit spidskål og forårsløg, og skær æble i tern.
4
Smag fraiche til med sennep, sukker, citronsaft, salt og peber, og vend dressingen sammen med spidskål, forårsløg og æble.
5
Gnid flanksteak ind i olie, salt og peber. Brun den i 1 minut på hver side, og steg den derefter ved jævn varme i 3-4 minutter på hver side. Lad flanksteak hvile i 10 minutter.
6
Skær flanksteak i skiver, og anret dem på en tallerken sammen med persillekartofler og spidskålssalat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; spidskål; æble
Håndfuld 3:Okseflanksteak
Håndfuld 4:Kartofler, nye danske
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Citron; dijonsennep; persille; salt og peber; sukker
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt