Fransk kyllingegryde med bacon, hvidvin og champignon med rosmarinkartofler

Lad tankerne svæve i retning af en bistro i den franske hovedstad, når duften fra denne lette og lækre kyllingegryde spreder sig i køkkenet. Kyllingegryden er med champignon, hvidvin og sprøde bacontern, og er lysten til det, kan du vælge at give den en sjat fløde eller to. Som ledsager til retten er der rosmarinstegte kartofler, men du kan også servere den med kartoffelmos, ris, polenta eller pasta, hvis du foretrækker det.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 7. juni 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kyllingegryde

1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon, rå
75 g bacon i tern
2 kyllingebryst
1 dl hvidvin
1 spsk. tomatpuré
2 dl hønsekødsbouillon
½ tsk. tørret timian
1 laurbærblade
1 spsk. majsstivelse
salt og peber

Rosmarinkartofler

250 g kartofler
1 spsk. smør
1 drys tørret rosmarin
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller flere portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Pil og hak løg og hvidløg, og halvér champignon.
2
Steg bacon sprød i en gryde, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
3
Brun kyllingebryst i baconfedtet, og sæt til side. Steg løg, hvidløg og champignon i samme gryde i 3-4 minutter. Hæld hvidvin ved, og kog ind til det halve. Kom kyllingebryst tilbage i gryden sammen med tomatpuré, bouillon, timian og laurbærblad. Bring gryden i kog, læg låg på, og lad den simre i 8-10 minutter. Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.
4
Skræl eller skrub kartofler, skær dem i mundrette stykker, og kog dem i vand i 7-8 minutter, til de næsten er møre, men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra. Smelt smør på en pande, tilsæt kartofler og rosmarin, og steg, til kartoflerne har taget farve og er møre. Krydr med salt og peber.
5
Drys bacon over kyllingegryden, og servér med rosmarinkartofler.

Tips og gode råd

Tip #1
Er der meget fedt til overs fra stegning af bacon, kan lidt af dette hældes fra.
Tip #2
Kyllingegryden kan også nydes med kartoffelmos, polenta, pasta eller ris.
Tip #3
Du kan tilsætte saucen en smule fløde.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; løg
Håndfuld 3:Bacon i tern; kyllingebryst
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Smør
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; laurbærblad; salt og peber; tomatpuré; tørret rosmarin; tørret timian
Nydelseselementer:Hvidvin

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5601120
Fedt:22 g44 g
Kulhydrat:39 g78 g
Kostfibre:5 g10 g
Protein:42 g84 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt