Frittata med savoykål, spinat og ærter med rugbrød

Frittata er italienernes svar på vores æggekage, og der er næsten ingen grænser for, hvad du kan fylde i den. Derfor er det en fremragende ret at sætte på bordet, når du trænger til at få ryddet op i køleskabets gemmer. Denne udgave af frittata er vegetarisk med fyld af savoykål, spinat og ærter samt friske krydderurter. Er lysten til det, kan du toppe den færdige frittata med lidt sprødstegt lufttørret skinke eller bacon.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 18. oktober 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Frittata

1 fed hvidløg
150 g savoykål
70 g spinatblade, rå
1 dl krydderurter efter eget ønske
3 æg
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
salt og peber
1 spsk. olie
40 g grønne ærter, dybfrost

Tilbehør

1 tsk. smør
1 skive rugbrød
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak hvidløg. Snit savoykål, og hak spinatblade groft. Pluk og hak krydderurter.
3
Pisk æg og fraiche sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
4
Steg hvidløg i olie på en lille ovnfast pande i 1 minut. Tilsæt savoykål og spinat lidt efter lidt, og vend det rundt på panden, til det falder sammen. Kom krydderurter, æggemasse og ærter ved, og lad det stå i 4-5 minutter ved svag til jævn varme.
5
Sæt panden i ovnen i cirka 15 minutter, til frittataen har sat sig.
6
Smør rugbrød med smør.
7
Skær frittataen ud i mindre stykker, og servér med rugbrød til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; savoykål; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Rugbrød
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt