Græske frikadeller med ovnbagte kartofler og tzatziki

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 1. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ovnkartofler

250 g kartofler
1 spsk. olie
salt og peber
tørret rosmarin

Græske frikadeller

1 rødløg
2 fed hvidløg
250 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
salt og peber
2 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. hvedemel
1 spsk. olie

Tzatziki

1 agurk
1 squash, rå
2 fed hvidløg
1 dl fraiche, maks. 9 %
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær kartoffel i både og vend med olie, salt, peber og rosmarin. Bag dem i et ovnfast fad i cirka 40 minutter, til de er møre.
3
Hak rødløg og hvidløg fint. Rør kødet med rødløg, hvidløg, æg, salt, peber og rosmarin. Tilsæt eventuelt lidt mel, hvis farsen er meget våd. Form til frikadeller.
4
Varm olie op på en pande. Steg frikadellerne i 5-6 minutter på hver side til de er gennemstegte.
5
Riv agurk og squash og pres væden fra i et rent viskestykke. Pres hvidløg og bland med fraiche, agurk, squash, salt og peber.
6
Servér græske frikadeller med ovnbagte kartofler og tzatziki.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; rødløg; squash, rå
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber; tørret rosmarin
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt