Heavenly Herby Salad

Her får du opskriten på en lækker måltidssalat, der er både vegetarisk, fyldig og smagfuld. Den egner sig godt som aftensmad eller til at tage med som madpakke. Suzy Wengel har valgt et engelsk navn, fordi det klinger lidt bedre end den danske udgave, som er noget i stil med himmelsk urte-salat. Denne salat kan laves året rundt men egner sig godt til krydderurtesæsonen, som for alvor sætter ind i maj måned og strækker sig helt ind i efteråret. Der er god økonomi i at dyrke egne krydderurter i haven eller i potter på altanen. De nemmeste at gro er purløg, persille og timian – men rosmarin, oregano, citronmelisse og mynte er også relativt nemme at få til at gro i det danske klima. De kommer år efter år, og derfor sparer du også penge ved at dyrke dem selv. Hvis du sætter en bronzefennikel skal du være opmærksom på, at den nemt bliver over to meter høj og selvsår sig overalt.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 16. maj 2024 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

Salat

140 g pasta, tørret
200 g edamamebønner, bælgede fra frost
400 g cherrytomater
1 agurk
200 g salatost, maks. 30+/17 %

Krydderurtedressing

60 g mandler
80 g ost, 31+/ 18 % eller derover
4 dl krydderurter efter eget ønske
240 g fraiche, maks. 9 %
salt og peber
1 spsk. citronsaft
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der brugt en blanding af purløg, bronzefennikel, citronmelisse, oregano og persille. Der er pyntet med purløgsblomster.

Sådan gør du

1
Kog pasta efter anvisningen på pakken. Dræn dem fri for vand og lad dem afkøle på en tallerken.
2
Optø edamamebønner ved at overhælde dem med kogende vand og lad dem dryppe af i en si.
3
Skær tomat i skiver og agurk i små tern. Del salatosten i mindre stykker.
4
Hak mandler groft og riv osten på et rivejern.
5
Skyl krydderurterne godt og fjern eventuelt stængler. Hak krydderurterne fint.
6
Kom fraiche, mandler, ost, krydderurter, salt, peber og citronsalt i en stor skål. Bland det til en ensartet grov dressing.
7
Kom så pasta, edamamebønner, tomat, agurk og salatost i og bland det godt med dressingen.
8
Servér med spiselige blomster eller lidt hakkede krydderurter på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Pres et par fed hvidløg i dressingen.
Tip #2
Brug en fast ost som for eksempel parmesanost, grana padano eller lignende.
Tip #3
Du kan komme kylling, skinke eller laks i salaten for endnu mere mæthed.
Tip #4
Vær kreativ og brug de grøntsager eller frugter, du bedst kan lide.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; cherrytomat
Håndfuld 3:Edamamebønne, bælget fra frost; salatost, maks. 30+/17 %
Håndfuld 4:Pasta, tørret
Fedt:Mandler; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Citronsaft; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5552220
Fedt:30 g120 g
Kulhydrat:37 g148 g
Kostfibre:8 g32 g
Protein:33 g132 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt