Italiensk farsbrød med pasta og tomatsauce med grønt

Tag på en kulinarisk rejse mod syd med det her italiensk inspirerede farsbrød, som er krydret med soltørret tomat, oregano og basilikum. Et farsbrød er herlig aftensmad, som passer sig selv i ovnen, mens resten af tilbehøret bliver til. Her er der tale om pasta samt en hjemmelavet tomatsauce tilsat ekstra grønt i form af gulerod, peberfrugt og squash. Du kan dog fint tilpasse de grønne elementer efter, hvad du har ved hånden.

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 17. maj 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Farsbrød

1 løg
2 fed hvidløg
30 g soltørrede tomater
300 g hakket gris og kalv, 4-7 %
1 æg
1 spsk. rasp
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
salt og peber

Tomatsauce med grønt

1 gulerod
½ squash, rå
½ peberfrugt
1 spsk. olie
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 nip sukker
salt og peber

Andet

70 g pasta, tørret
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Pil og hak løg og hvidløg, og hak soltørret tomat. Bland halvdelen af løg og hvidløg med soltørret tomat, fars, æg, rasp, oregano, basilikum, salt og peber. Rør farsen sej, og form den til et farsbrød i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter, til farsbrødet er gennemstegt.
3
Skræl gulerod, og skær den i fine tern. Skær squash og peberfrugt i små tern.
4
Steg det resterende løg og hvidløg i olie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt gulerod, squash og peberfrugt, og steg videre i 2-3 minutter. Kom hakket tomat, tomatpuré, oregano og basilikum ved, bring gryden i kog, og lad den simre under låg i 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
5
Kog pasta efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra.
6
Servér farsbrød i skiver sammen med tomatsauce og pasta.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; hakkede tomater; løg; peberfrugt; soltørret tomat; squash, rå
Håndfuld 3:Hakket gris og kalv, 4-7 %; æg
Håndfuld 4:Pasta, tørret; rasp
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; salt og peber; sukker; tomatpuré; tørret basilikum; tørret oregano
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt