Karrykål med kylling, ris og spidskål

Karrykål med ris og kylling er præcis som de fleste retter med hakket kød skal være – hurtig og familievenlig. Risene koger med i selve retten og det betyder også at du skal have gang i meget få redskaber i køkkenet. Desuden er det en af de retter, du også kan bruge til at få ryddet ud i rester fra grøntsagsskuffen eller du kan bruge en rest af andet kød end kylling.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

4 forårsløg
2 gulerødder
150 g spidskål
1 spsk. olie
200 g hakket kyllingekød 3-6 %
2 tsk. karrypulver
½ tsk. paprika
½ tsk. spidskommen
½ ds. flåede tomater
120 g ris, rå
1 hønsekødsbouillon, terning
2 dl laktosefri minimælk
2 dl vand
1 spsk. engelsksauce
salt og peber
1 håndfuld persille
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Rens grøntsager. Skær forårsløg i skiver. Skræl gulerod og skær i tern. Snit spidskål fint.
2
Varm olie op til middelhøj varme på en pande med høje kanter og brun kyllingekødet. Tilsæt forårsløg, gulerod og spidskål og vend det hele godt rundt. Tilsæt karry, paprika og spidskommen og bland det hele godt sammen på panden.
3
Tilsæt nu flåede tomater, rå ris, bouillonterning, mælk, vand og engelsk sauce. Der skal være væske nok på panden til at risene kan koge, men det skal ikke være en suppe. Mangler der væske, så tilsæt mere vand.
4
Lad retten simre til ris er kogt. Det er normalt omkring 12 minutter, men se anvisningen på pakken med ris. Smag til med salt og peber.
5
Hak persille.
6
Servér retten med persille på toppen.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Flået tomat; forårsløg; gulerod; spidskål
Håndfuld 3:Hakket kyllingekød 3-6 %
Håndfuld 4:Ris, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Engelsksauce; hønsekødsbouillon, terning; karrypulver; paprika; persille; salt og peber; spidskommen
Mælkeprodukter:Laktosefri minimælk
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt