Kartoffel-blomkålssuppe med kylling og sprød topping

Nyd en fyldig og lækker kartoffel-blomkålssuppe med masser af smag, som du kan have klar til servering på 25 minutter. Kartofler og blomkål bliver svitset og kogt møre med løg, hvidløg og bouillon og efterfølgende blendet til en cremet og smagfuld suppe. Du kan justere med bouillon, til du har den konsistens, du bedst kan lide. Suppen får ekstra smag, fylde og mæthed fra stegte kyllingestykker og edamamebønner. Top med ristede og saltede græskarkerner inden servering.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 28. februar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Suppe

2 løg
1 fed hvidløg
1 blomkål, rå
300 g kartofler
1 spsk. olie
1 l vand
2 grøntsagsbouillon, terninger
salt og peber

Fyld

350 g kyllingeinderfilet
300 g edamamebønner, bælgede fra frost
1 spsk. olie
salt og peber

Topping

45 g græskarkerner
1 nip salt
3 dl yoghurt naturel
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg groft og del blomkål i buketter. Skær stokken i grove stykker. Skræl kartofler og skær dem i grove stykker.
2
Opvarm en gryde og kom olie i. Svits alle grøntsagerne til de begynder at tage farve. Hæld vand ved og kom bouillonterninger i. Lad suppen simre i cirka 12-15 minutter under låg til grøntsagerne er møre.
3
Rist græskarkernerne på en tør varm pande. Krydr med lidt salt. Lad dem afkøle i en skål.
4
Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Brug samme pande som du har ristet græskarkerner i og kom olie på. Svits kyllingekødet i 6-8 minutter til det har taget lidt farve. Krydr med salt og peber.
5
Blend suppen og smag den til med salt og peber. Kom kyllingekød og edamamebønner i og lad suppen koge et par minutter.
6
Servér suppen med yoghurt og græskarkerne på toppen.

Tips og gode råd

Tip #1
Pynt med friske krydderurter.
Tip #2
Drys den færdige ret med lidt parmesanost.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; løg
Håndfuld 3:Edamamebønne, bælget fra frost; kyllingeinderfilet
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Græskarkerner; olie
Smagsgivere:Grøntsagsbouillon, terning; hvidløg; salt; salt og peber
Mælkeprodukter:Yoghurt naturel
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6351905
Fedt:26 g78 g
Kulhydrat:38 g114 g
Kostfibre:12 g36 g
Protein:54 g162 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt