Kikærte-citronsuppe med ris, spinat og tahin

Suppen er inspireret af det mellemøstlige køkken, hvor sesampastaen tahin anvendes meget. Tahin afrunder suppen og gør den mere cremet selvom den ikke indeholder mælkeprodukt. Ris og kikærter giver suppen fylde og tager denne grøntsagssuppe til et helt nyt niveau.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 15. februar 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

1 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 l vand
2 bouillon, terninger
1 dl fuldkornsris, rå
1 ds. kikærter, tilberedte
1 spsk. tahin
1 stk. citron
1 salt og peber
2 håndfulde spinatblade, rå
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Pil løg og skræl gulerødder. Skær begge dele i små tern. Hak hvidløg fint.
2
Opvarm olie i en gryde og svits løg, gulerod og hvidløg i et par minutter. Tilsæt vand, bouillon og rå ris, Lad det hele koge op og så simre til risene er møre. Dræn kikærterne og kom dem i suppen lige når risene er ved at være møre. Justér eventuelt konsistensen med lidt vand.
3
Smag suppen til med tahin, skal og saft fra citron og salt og peber.
4
Skyl til sidst spinat grundigt og hak den eventuelt i mindre stykker. Tilsæt spinaten og lad den varme igennem i suppen inden servering.
5
Servér suppen i en forvarmet skål eller dyb tallerken.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Kikært, tilberedt
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Olie; tahin
Smagsgivere:Bouillon, terning; citron; hvidløg; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt