Kylling med svampesauce, spinat og ris

Her får du en både lækker og hurtig opskrift på kylling med svampe, fløde, portvin og spinat som på tallerkenen bliver ledsaget af kogte ris. Denne nærende ret kombinerer saftige stykker kylling med en fyldig og cremet sauce, hvor både svampe og portvin bidrager med masser af smagsmæssig dybde. Retten er nem og hurtig at lave, og den er perfekt til dage, hvor du trænger til noget ekstra lækkert uden at gå på kompromis med sundheden.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 16. oktober 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Ris

70 g ris

Kyllingegryde

1 løg
3 fed hvidløg
200 g svampemix, friske svampe
2 kyllingebryst
1 spsk. olie
salt og peber
2 dl hønsekødsbouillon
1 dl fløde, 38 %
¼ dl portvin
1 tsk. tørret timian
50 g spinatblade, rå
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. balsamicoeddike
2 spsk. krydderurter efter eget ønske
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kog risene efter anvisning på pakken.
2
Pil og hak løg og hvidløg, og skær svampe i mundrette stykker.
3
Skær kyllingebryst i tern, brun dem i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Sæt til side.
4
Steg svampe på samme pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og steg videre, til løgene er klare. Tilsæt kylling, bouillon, fløde, portvin og timian, og lad det simre i 4-5 minutter. Vend spinaten i, og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
5
Pluk og hak krydderurter.
6
Anret kylling, sauce og ris i en dyb tallerken, og pynt med friske krydderurter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; spinatblade, rå; svampemix, friske svampe
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Majsstivelse; ris
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Balsamicoeddike; hvidløg; hønsekødsbouillon; krydderurter efter eget ønske; salt og peber; tørret timian
Nydelseselementer:Portvin
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt