Kyllingbacon-bøffer med cremet spidskål og svampe

Smag på en lækker hverdagsret, der holder dig mæt og veltilpas i mange timer. Det hakkede kyllingekød blandes med bacon, inden det formes til små lækre bøffer, der steges gyldne i smør. Smør og bacon tilføjer smag og fedt til det magre kyllingekød, der sammen med spidskål, løg og svampe giver dig en fuldendt smagsoplevelse, som både små og store familiemedlemmer vil synes om. Retten krydres med estragon og vendes med fraiche, der giver en frisk og cremet smag.

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 28. oktober 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Kyllingbacon-bøffer

2 skiver bacon
150 g hakket kyllingekød 3-6 %
salt og peber
10 g smør

Svitset grønt

250 g spidskål
1 løg
100 g svampemix, friske svampe
10 g smør
1 spsk. estragon
salt og peber
60 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er håndfuld 4 sparet til fordel for ekstra protein og grøntsager. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Skær bacon i små stykker og ælt det sammen med kyllingekød, salt og peber. Form 3 små bøffer og steg dem i smør i cirka 8-9 minutter til de er gennemstegte.
2
Snit spidskål i tynde strimler og hak løg fint. Skær svampe i mindre stykker.
3
Svits løg og svampe i 4-5 minutter i smør. Kom spidskål ved og lad det falde sammen, mens du vender rundt i blandingen. Krydr med estragon, salt og peber. Tag det af blusset og vend fraiche i.
4
Servér kyllingebacon-bøfferne med spidskålsblandingen til.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom krydderier i kyllingbacon-farsen for eksempel timian, rosmarin eller persille.
Tip #2
Gør hænderne våde før du former bøfferne. Så hænger farsen ikke fast i hænderne.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; spidskål; svampemix, friske svampe
Håndfuld 3:Bacon; hakket kyllingekød 3-6 %
Fedt:Smør
Smagsgivere:Estragon; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:610610
Fedt:36 g36 g
Kulhydrat:26 g26 g
Kostfibre:8 g8 g
Protein:46 g46 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt