Kyllingeflødesuppe med ærter og brød til

Der er meget godt at sige om supper. De mindsker madspild, fordi du kan komme de fleste af dine rester i dem, og de kan laves i store portioner, så du efterfølgende kan fryse ned i mindre. Det er smart på dage, hvor tiden eller overskuddet er knapt. Det var de praktiske ting – for vi må ikke glemme, at supper smager fantastisk og bidrager med varme på en kold dag. Prøv en suppe med kylling, fløde og ærter – og nyd den med brød til. Så bliver det ikke bedre.

Tid i alt: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 3. december 2021 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Suppe

1 fersk kylling
200 g suppeurter, fra frost
2 hønsekødsbouillon, terninger
1 ½ l vand
1 tsk. sorte peberkorn
1 ds. hakkede tomater
70 g tomatpuré
1 dl fløde, 38 %
2 spsk. paprika
1 spsk. majsstivelse
salt og peber
150 g grønne ærter, dybfrost

Andet

4 fuldkornsboller
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Opskriften er oprindelig udviklet til 4 personer. Hvis du kun er 1 person, kan du med fordel lave retten til 4 personer og spise den over flere dage eller fryse rester i portioner.

Sådan gør du

1
Skyl kyllingen og puds overskydende fedt af. Læg kyllingen i en stor gryde og tilsæt 1-2 liter vand så kyllingen er næsten dækket. Tilsæt suppeurter, bouillionterning og peberkorn. Kog kyllingen til kød og kyllingeben let skilles ad – cirka 50-60 minutter.
2
Tag kyllingen op og kog suppen ind for god varme uden låg. Si suppen.
3
Pil kødet af kyllingen og skær kødet i mindre mundrette stykker. Bring suppen i kog sammen med hakkede tomater og tomatpure.
4
Pisk fløde, paprika og majsstivelse sammen, og jævn suppen ved at røre blandingen i. Smag til med salt og peber, og kom kyllingekødet og ærterne i. Varm suppen igennem.
5
Servér en portion suppe med en bolle til.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom ris eller pasta i suppen i stedet for at spise brød til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; hakkede tomater; suppeurter, fra frost
Håndfuld 3:Fersk kylling
Håndfuld 4:Fuldkornsbolle; majsstivelse
Fedt:Fløde, 38 %
Smagsgivere:Hønsekødsbouillon, terning; paprika; salt og peber; sorte peberkorn; tomatpuré
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5802320
Fedt:22 g88 g
Kulhydrat:41 g164 g
Kostfibre:11 g44 g
Protein:47 g188 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt