Kyllingegryde med peberfrugt og champignon med rodfrugtmos

Sæt både nem og nærende comfort food på menuen med denne her lækre kyllingegryde med peberfrugt og champignon. Dertil kommer en skøn rodfrugtmos på knoldselleri og pastinak, men brug endelig løs af de rodfrugter, du har liggende i køleskabets grøntsagsskuffe. Skulle du have en lille sjat fløde på lager, kan du tilføje den til kyllingegryden i stedet for mælk for en ekstra cremet udgave af retten.

Tid i alt: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 9. oktober 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Rodfrugtmos

½ knoldselleri
2 pastinakker
20 g smør
½ dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Kyllingegryde

1 lille løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
140 g champignon, rå
2 kyllingebryst
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
1 drys tørret timian
1 tsk. paprika
1 dl mælk, maks. 3,5%
1 dl hønsekødsbouillon
1 tsk. majsstivelse
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skær skrællen af knodselleri, og skræl pastinakker. Skær begge dele i grove tern.
2
Kog ternene i vand i cirka 10 minutter. Hæld vandet fra.
3
Mos rodfrugtternene med smør og mælk, og smag til med salt og peber.
4
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugt i strimler, og skær champignon i skiver. Skær kylling i mundrette stykker.
5
Brun kylling i olie på en pande, og sæt til side. Steg nu løg og hvidløg på samme pande, til løgene er klare. Tilsæt peberfrugt og champignon, og steg videre i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, timian og paprika, og vend det rundt i et minuts tid. Kom kylling tilbage på panden, tilsæt mælk og bouillon. Bring pandens indhold i kog, læg låg på, og lad retten simre i 4-5 minutter, til kyllingen er gennemstegt. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber.
6
Anret rodfrugtmos på en tallerken, top med kyllingegryden, og servér.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, rå; knoldselleri; løg; pastinak; peberfrugt
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Majsstivelse
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; hønsekødsbouillon; paprika; salt og peber; tomatpuré; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt