Kyllingegryde med ris og svampe serveret på spidskålsstrimler

Vi elsker onepot-retter, for de er både nemme at lave og lækre at sætte tænderne i. Her får du en indbydende en af slagsen med kylling, svampe, tomat, fløde, løg, hvidløg og ris i samme gryde. Kombinationen af disse fødevarer virker hver gang – også i denne opskrift, hvor den lækre kyllingegryde bliver serveret på en fin lille fuglerede af fintsnittet spidskål. Kyllingeretten smager lige så smukt og lækkert, som den ser ud.

Tid i alt: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Antal:
Udgivet d. 20. februar 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 løg
2 fed hvidløg
600 g kyllingeinderfilet
400 g svampemix, friske svampe
140 g fuldkornsris, rå
10 g smør
1 spsk. olie
700 g tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
1 bouillon, terning
1 dl fløde, 38 %
2 dl vand
salt og peber

Andet

400 g spidskål
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Hak løg og hvidløg fint. Skær kylling i mindre stykker. Rens svampe og skær dem i mindre stykker.
2
Skyl ris i rindende vand i en si. Lad vandet dryppe fra.
3
Svits løg, hvidløg og kylling i smør og olie i et par minutter til det begynder at tage farve. Kom ris og svampe ved og svits videre i cirka 5 minutter.
4
Hæld tomatsauce og fløde ved og kom bouillonterning i. Skyl tomatbeholderen efter med vand og tilsæt vandet. Lad blandingen simre under låg i cirka 25 minutter til risene er møre. Smag til med salt og peber.
5
Skær spidskål i meget tynde strimler.
6
Servér kyllingeretten på en bund af spidskålsstirimler.

Tips og gode råd

Tip #1
Kom ekstra krydderier i retten for eksempel tørret timian, rosmarin eller basilikum. Du kan også komme chili i.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Løg; spidskål; svampemix, friske svampe; tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
Håndfuld 3:Kyllingeinderfilet
Håndfuld 4:Fuldkornsris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; olie; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; hvidløg; salt og peber
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5452180
Fedt:20 g80 g
Kulhydrat:43 g172 g
Kostfibre:8 g32 g
Protein:45 g180 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt