Kyllingesteaks med champignonsauce og blomkålsris

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 18. juni 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kylling i champignonsauce

2 kyllingebryst
4 spsk. hvedemel
40 g smør
salt og peber
1 rødløg
4 fed hvidløg
200 g champignoner, brune
1 bouillon, terning
1 dl kogende vand

Blomkålsris

300 g blomkål, rå
1 dl persille
½ citron
salt
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Læg kyllingebryst i en plastpose og bank det helt fladt uden at ødelægge kødet. Vend det i hvedemel.
2
Opvarm halvdelen af smøret i en varm pande og steg kyllingekødet brunt i et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad kødet hvile på en tallerken.
3
Hak rødløg og hvidløg fint og skær champignon i skiver.
4
Kom resten af smøret i samme pande, som du har stegt kyllingekød, og lad smøret smelte. Svits så rødløg, hvidløg og champignon i cirka 7-8 minutter. Opløs bouillon i kogende vand og hæld det ved champignonblandingen. Læg kyllingekødet i og lad det varme igennem.
5
Riv blomkål på den grove del af et rivejern og hak persille. Kom blomkål i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i 30 sekunder og si vandet fra. Vend blomkålsrisene med persille, citronsaft og salt.
6
Servér kyllingekødet med champignonsauce og blomkålsris.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blomkål, rå; champignon, brun; rødløg
Håndfuld 3:Kyllingebryst
Håndfuld 4:Hvedemel
Fedt:Smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; citron; hvidløg; persille; salt; salt og peber
Frit:Kogende vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt