Lammeculotte med spidskålssalat med spinat, ærter og feta

En saftig og krydret lammeculotte smager af weekend, selv om det er en ualmindeligt nem udskæring at arbejde med i køkkenet. Vil du gerne være sikker på, at den er stegt til lige netop dine smagspræferencer, så sørg altid for at bruge et stegetermometer, da stegetiden kan variere fra ovn til ovn. Her er lammeculotten krydret med hvidløg og rosmarin, og efter en tur i ovnen får den selskab af en sprød spidskålssalat med babyspinat, rødløg, ærter, agurk og feta.

Tid i alt: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 1. maj 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Lammeculotte

2 fed hvidløg
1 rosmarinkvist
1 tsk. olivenolie
salt og peber
350 g lammeculotte

Salat

200 g spidskål
1 gulerod
1 lille rødløg
100 g agurk
100 g grønne ærter, dybfrost
100 g feta, 31+/ 18 % eller derover
50 g babyspinat

Dressing

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Pil og hak hvidløg, og pluk og hak rosmarin. Stød eventuelt begge dele i en morter, og bland med olivenolie, salt og peber.
3
Rids fedtet på lammeculotten, og gnid krydderurteblandingen på kødet. Læg lammeculotten i et ovnfast fad, og steg den i 30-40 minutter, til kødet får en kernetemperatur på cirka 60 grader. Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
4
Snit spidskål, og skræl og riv gulerod. Pil og hak rødløg. Skær agurk i tern, og hæld kogende vand over ærter, så de optøs. Smuldr feta groft. Kom det hele i en skål sammen med spinat.
5
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.
6
Skær lammeculotte i skiver, og anret på en tallerken sammen med spidskålssalat.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; babyspinat; grønne ærter, dybfrost; gulerod; rødløg; spidskål
Håndfuld 3:Lammeculotte
Fedt:Ekstra jomfruolivenolie; feta, 31+/ 18 % eller derover; olivenolie
Smagsgivere:Dijonsennep; honning; hvidløg; hvidvinseddike; rosmarinkvist; salt og peber
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt