Lasagne med oksekød, spidskål og mornaysauce dertil salat

Tid i alt: 75 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 15. august 2022 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

400 g spidskål
3 gulerødder
½ squash, rå
3 fed hvidløg
10 g olie
400 g hakket oksekød, 3-7 %
salt og peber
2 spsk. tørret oregano
2 spsk. timian
1 spsk. paprika
1 ds. flåede tomater
1 oksekødsbouillon, terning
1 ½ dl vand
400 g let mornaysauce 4 %
160 g lasagneplade, fuldkorn
100 g revet ost, 31+/18 % eller derover

Tilbehør

4 håndfulde blandet salat
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Snit spidskål fint. Riv gulerødder og squash. Hak hvidløg.
3
Svits hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt kød og brun det godt. Kom så salt, peber, oregano, timian og paprika i.
4
Hæld flåede tomater ved sammen med bouillonterning og vand, spidskål, gulerødder og squash. Rør rundt og lad retten simre i 10 minutter.
5
Start med at lægge et tyndt lag kødsovs i et ovnfast fad, herefter et lag mornaysauce, efterfulgt af lasagneplader. Fortsæt til alt kødsovs er brugt. Slut af med et lag mornaysauce.
6
Bag i ovnen i 35 minutter, tag lasagnen ud og drys ost over. Bag i ovnen til osten er gylden i cirka 5-10 minutter.
7
Lad lasagnen hvile i 10-15 minutter inden servering.
8
Servér med et drys af salt og peber og salat til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Blandet salat; flået tomat; gulerod; spidskål; squash, rå
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Lasagneplade, fuldkorn
Fedt:Olie; revet ost, 31+/18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; oksekødsbouillon, terning; paprika; salt og peber; timian; tørret oregano
Mælkedressing:Let mornaysauce 4 %
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt