Lørdagssteak med hasselback kartofler og ærte-flødesauce

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 2. april 2025 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

½ dl krydderurter efter eget ønske
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
salt og peber
130 g kartofler
2 gulerødder
1 tsk. smør
140 g oksesteak
1 dl madlavningsfløde 8 %
50 g grønne ærter, dybfrost
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
2
Hak krydderurterne fint.
3
Pres hvidløg ned i en skål og bland med olie, krydderurter, salt og peber.
4
Skræl kartoflerne og skær et lille stykke af bunden, så de kan ligge stabilt på bordet. Læg to spisepinde på et skærebræt og placer en kartoffel mellem dem. Skær så tynde skiver ned gennem kartoflen - uden af skære hele vejen igennem kartoflen.
5
Skræl gulerødderne og skær også riller i overfladen.
6
Læg bagepapir på en bageplade og læg kartofler og gulerødder på. Pensl med krydderblandingen og bag kartofler og gulerødder i 45-60 minutter til de har taget godt med farve.
7
Smelt smør på en pande og steg oksesteaken som du bedst kan lide den. Krydr med salt og peber. Lad den hvile.
8
Varm fløden og kom ærterne i. Smag til med salt og peber.
9
Anret steaken med hasselback kartofler, gulerødder og ærte-flødesauce.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; gulerod
Håndfuld 3:Oksesteak
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Madlavningsfløde 8 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt