Måltidssalat med ovnbagt græskar og salatost

Nem og mættende måltidssalat med ovnbagt græskar, søde kartofler, spidskål og cremet salatost. Perfekt som vegetarisk hovedret eller som tilbehør. En sund og smagfuld salat med couscous, som er oplagt til madpakker, meal prep og travle hverdage.

Tid i alt: 80 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 20. november 2025 af SenseMyDiet
Nyhed!

Det skal du bruge

Ovnbagte grøntsager

3 løg
1 hvidløg
500 g sød kartoffel
1 hokkaido
3 spsk. olie
1 tsk. salt
2 spsk. tørret timian

Couscous

150 g couscous, rå
1 spsk. olie
salt
3 dl kogende vand

Andet

½ spidskål
6 tomater
8 forårsløg
500 g Puck Ost, 17 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Del løg i både og befri hvidløgsfeddene, men lad skallen sidde på.
3
Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker. Skyl græskarret, skær det i halve og fjern kernerne. skær derefter de halve græskar i mundrette stykker.
4
Kom bagepapir på en bageplade. Kom løg, hvidløg, sød kartoffel og græskar på pladen. Hæld olie over og krydr med salt og timian. Vend grøntsagerne godt rundt og fordel dem jævnt på bagepladen. Ovnbag i cirka 45-60 minutter til grøntsagerne har fået godt med farve og er sprøde i kanterne. Tag dem ud og lad dem køle let af. Fjern skallen fra hvidløgsfeddene.
5
Kom couscous, olie, salt og kogende vand i en skål, rør rundt og læg et låg på.
6
Snit spidskål helt fint og skær tomater i tern. Skær forårsløg i tynde skiver.
7
Skær eller smuldr osten i små stykker.
8
Vend alle ingredienserne sammen i en stor skål – bortset fra osten
9
Servér salaten og fordel osten ovenpå.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Forårsløg; hokkaido; løg; spidskål; sød kartoffel; tomat
Håndfuld 3:Puck Ost, 17 %
Håndfuld 4:Couscous, rå
Fedt:Olie
Smagsgivere:Hvidløg; salt; tørret timian
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:5153090
Fedt:22 g132 g
Kulhydrat:51 g306 g
Kostfibre:12 g72 g
Protein:19 g114 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt