Middelhavskrydret butternut-squash bagt i tomatsauce med æg på toppen

Tag med en tur til Sydfrankrig, hvor Suzy Wengel har udviklet denne spændende opskrift på krydret butternut-squash med æg på toppen. Den middelhavs-inspirerede opskrift trækker tråde til den eksotiske ret shakshuka, som er en specialitet fra det nordafrikanske og arabiske køkken. Suzy har tilberedt retten med frisk timian og rosmarin, der spiller fint op til de nøddeagtige noter fra butternut-squashen – men du kan sagtens lave retten med tørrede krydderurter.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 18. november 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

1 løg
2 hvidløg
1 butternut-squash
20 g olie
salt og peber
2 spsk. timian
2 spsk. tørret rosmarin
400 g cherrytomater
500 g bolognese tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g
8 æg

Tilbehør og topping

4 skiver fuldkornsbrød
20 g smør
1 dl basilikum
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 3 og skruet op for grøntsagerne. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 220 grader varmluft.
2
Hak løg og hvidløg fint. Skyl butternut-squash og skær enderne af og del den på den lange led. Fjern kernerne og skær i små tern.
3
Svit løg og hvidløg i olie et par minutter. Kom butternut-squash ved og lad blandingen svitse i cirka 10 minutter. Krydr med salt, peber, timian og rosmarin.
4
Kom butternut-squashblandingen i et ovnfast fad. Drys tomaterne over retten. Fordel så tomatsaucen ovenpå. Bag i cirka 20-25 minutter. Tag fadet ud og lav 8 små fordybninger med en spiseske. Knæk så et æg i hver fordybning. Sæt retten i ovnen igen og bag i cirka 5 minutter til æggene har sat sig.
5
Rist eventuelt brødet og smør det med smør.
6
Servér med friske basilikumblade og brød til.

Tips og gode råd

Tip #1
Du kan bruge tørrede kydderier eller bruge friske timianblade og hakke frisk rosmarin.
Tip #2
Retten er en slags shakshuka. Du kan gøre retten stærk ved at komme chili og andre krydderier i.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Bolognese tomatsauce, maks. 60 kcal per 100 g; butternut-squash; cherrytomat; løg
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Fuldkornsbrød
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Basilikum; hvidløg; salt og peber; timian; tørret rosmarin

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:4851940
Fedt:22 g88 g
Kulhydrat:47 g188 g
Kostfibre:8 g32 g
Protein:21 g84 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt