Millionbøf med rodfrugtmos

Millionbøf er en klassiker fra det danske køkken, som er elsket af både store og små. Det er også en af de nemmeste gryderetter, der findes, da den kun kræver få ingredienser. Det gør den til en både hurtig og økonomisk spise – perfekt til hverdagskøkkenet, hvor det gerne må gå lidt stærkt. Her serveres retten med en rodfrugtmos på kartofler, gulerod og knoldselleri, men du kan også nyde millionbøf med en klassisk kartoffelmos eller ris.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 12. marts 2024 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Rodfrugtmos

200 g kartofler
½ knoldselleri
2 gulerødder
2 tsk. smør
1 dl mælk, maks. 3,5%
salt og peber

Millionbøf

1 løg
2 spsk. olie
300 g hakket oksekød, 3-7 %
1 nip tørret timian
1 oksekødsbouillon, terning
4 dl vand
1 spsk. majsstivelse
madkulør
1 tsk. ribsgelé
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Skræl kartoffel, knoldselleri og gulerod, og skær dem i grove tern. Kog dem i usaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre.
2
Hæld vandet fra, mos rodfrugterne, og tilsæt smør og mælk. Smag til med salt og peber.
3
Pil og hak løg, og steg det i olie i en gryde i 1-2 minutter. Kom hakket oksekød ved, og brun det grundigt ved høj varme. Tilsæt timian, bouillon og vand, bring gryderetten i kog, og lad den simre i 10 minutter. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand, tilsæt et par dråber kulør, og smag til med ribsgelé, salt og peber.
4
Servér millionbøf med rodfrugtmos.

Tips og gode råd

Tip #1
Servér eventuelt millionbøf med syltede rødbeder.
Tip #2
Du kan erstatte knoldselleri og gulerod med andre rodfrugter.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; knoldselleri; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Madkulør; oksekødsbouillon, terning; ribsgelé; salt og peber; tørret timian
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6151230
Fedt:23 g46 g
Kulhydrat:52 g104 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:41 g82 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt