Mørbrad med krydderurter og ost dertil stegte grøntsager og råkost

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 5. januar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyldt mørbrad

700 g svinemørbrad
2 dl krydderurter efter eget ønske
1 løg
4 fed hvidløg
15 g smør
salt og peber
1 citron
4 skiver ost, 31+/ 18 % eller derover

Stegte grøntsager

2 peberfrugter, røde
300 g grønne ærter, dybfrost
15 g smør
salt og peber

Råkost

½ spidskål
2 rødbeder, rå

Topping

8 spsk. fraiche, 5 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 4 eller 8 portioner, og spise retten over flere dage.
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og skruet op for kød og grøntsager. Hvis du sparer et sted i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Der skal bruges kødnåle og -snor.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Puds mørbraden fri for fedt og sener. Skær mørbraden op, så du får et stort stykke fladt kød uden huller eller revner. Brug en skarp kniv og skær langs den ene side, så du forsigtigt åbner kødet mest muligt.
3
Hak krydderurter og løg helt fint. Pres hvidløg. Opvarm smørret i en pande og svits krydderurter, løg og hvidløg ved høj varme i 1-2 minutter. Krydr med salt og peber.
4
Riv skallen af citron og pres saften i en lille skål.
5
Fordel krydderurteblandingen og citronskal oven på kødet. Læg så ost på. Rul mørbraden sammen, sæt eventuelt kødnåle i, og bind kødsnor omkring. Læg den i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Læg mørbraden med åbningen opad. Kom den i ovnen i cirka 25 minutter. Giv den 30 minutter, hvis den skal være helt gennemstegt. Lad kødet hvile i cirka 10 minutter før servering.
6
Skær peberfrugt i små tern. Kom peberfrugt og ærter på samme pande, som du har stegt krydderurter i. Kom smørret ved. Steg blandingen i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
7
Snit spidskål helt fint. Skræl og riv rødbederne på et råkostjern. Bland spidskål, rødbeder og citronsaft til en råkostsalat..
8
Skær kødet i skiver.
9
Servér skiver af fyldt mørbrad med stegte grøntsager og råkost til. Kom fraiche på toppen af råkostsalaten

Tips og gode råd

Tip #1
Gør kødet ekstra saftigt og smagfuldt ved at svøbe mørbraden i bacon.
Tip #2
I opskriften er der brugt en blanding af persille, timian og basilikum.. Du kan bruge de krydderurter, du bedst kan lide.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; løg; peberfrugt, rød; rødbede, rå; spidskål
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Fedt:Ost, 31+/ 18 % eller derover; smør
Smagsgivere:Citron; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, 5 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6302520
Fedt:33 g132 g
Kulhydrat:36 g144 g
Kostfibre:9 g36 g
Protein:44 g176 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt