Mørbrad med svampe-ostefyld og lufttørret skinke, dertil salat og fraiche

Svinemørbraden er et dejligt magert stykke kød – men det kan nemt blive tørt. Her får du opskriften på fyldt svinemørbrad, der bliver alt andet end tør! Du kan erstatte de 250 gram svampe med 250 gram rodfrugter skåret i små tern. Den fyldte mørbrad præsenterer sig flot sammen med en lækker grøn salat. Nyd retten både som gæstemad i weekenden og som hverdagsmad en dag, hvor du ønsker at forkæle familien lidt ekstra.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 8. januar 2022 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Fyldt mørbrad

1 løg
250 g brune svampe
3 fed hvidløg
1 dl persille
10 g olie
salt og peber
450 g svinemørbrad
100 g flødeost naturel, maks. 17 %
60 g ost, 31+/ 18 % eller derover
70 g lufttørret skinke

Tilbehør

140 g majs
3 tomater
100 g salat
90 g fraiche, maks. 9 %
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Opskriften er oprindelig udviklet til 3 personer. Hvis du kun er 1 person, kan du med fordel lave retten til 3 personer og spise den over tre dage.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader over- og undervarme.
2
Skær løg og svampe i små tern. Pres hvidløg og hak persille fint.
3
Steg hvidløg, løg og svampe i olie indtil blandingen har taget lidt farve og det meste vand er kogt fra svampene. Krydr med salt og peber. Vend persillen i og sluk for blusset.
4
Afpuds mørbraden for fedt og sener. Skær et langt snit på langs på cirka en centimeter i dybden. Skær så mørbraden op i små snit på langs fra den ene side. Gør det langsomt snit for snit, for hele tiden at åbne mørbraden mere og mere - til sidst bliver mørbraden et stort stykke fladt kød. Alternativt kan du skære et dybt snit for at åbne mørbraden og så fylde den med fyld.
5
Smør nu osten på og kom derefter svampefyldet på. Pres fyldet ned på mørbraden så du får en flad overflade. Drys ost på og rul mørbraden sammen på langs - det er ikke sikkert, den kan lukke helt. Vikl så den luftørrede skinke omkring og læg mørbraden i et ovnfast fad - eventuelt med bagepapir i. Ovnsteg i 30 minutter.
6
Skær tomater i tern. Bland tomat, majs og salat.
7
Servér et par stykker fyldt mørbrad med salat og fraiche.

Tips og gode råd

Tip #1
Hvis du ikke kan lide friskost/ost, kan du bruge samme mængde hummus i stedet for.
Tip #2
Kom den faste ost ovenpå mørbraden i stedet for indeni.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Brune svampe; løg; salat; tomat
Håndfuld 3:Flødeost naturel, maks. 17 %; lufttørret skinke; svinemørbrad
Håndfuld 4:Majs
Fedt:Olie; ost, 31+/ 18 % eller derover
Smagsgivere:Hvidløg; persille; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:6251875
Fedt:36 g108 g
Kulhydrat:28 g84 g
Kostfibre:4 g12 g
Protein:45 g135 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt