Mørbradbøffer med bløde løg, kartofler og flødesovs

Der er dømt rent nostalgi på tallerkenen med de her mørbradbøffer, der ledsages af klassisk tilbehør i form af bløde løg, flødesovs og kartofler. Retten er en klassiker fra det danske traditionskøkken, og det er der god grund til. De bløde og let sødlige løg og den cremede sovs klæder de saftige mørbradbøffer så dejligt. Udgaven her er tilsat en håndfuld grønt, som du fint kan variere efter, hvad du nu engang har til rådighed.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 26. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Kartofler

100 g kartofler

Mørbradbøffer

1 løg
2 spsk. smør
salt og peber
150 g svinemørbrad
1 dl vand
¼ bouillon, terning
½ dl madlavningsfløde, maks. 15 %
1 tsk. majsstivelse
madkulør

Grønt

1 gulerod
50 g grønne ærter, dybfrost
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skræl kartofler, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
2
Pil og skær løg i skiver. Steg dem på en pande ved svag til jævn varme i halvdelen af smørret, til de er gyldne og bløde. Krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
3
Afpuds svinemørbrad, skær i 3 centimeter skiver, og bank dem let. Brun dem i resten af smørret, skru ned for varmen, og steg videre i et par minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og læg dem i et fad. Fordel stegt løg oven på.
4
Kom vand, bouillon og fløde på panden, bring den i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand. Tilsæt kulør, og smag til med salt og peber.
5
Fordel flødesovsen i fadet med mørbradbøffer.
6
Skræl gulerod, og skær i tern. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Lad ærter koge med det sidste minut. Hæld vandet fra.
7
Servér mørbradbøffer med kartofler og grønt.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; gulerod; løg
Håndfuld 3:Svinemørbrad
Håndfuld 4:Kartoffel; majsstivelse
Fedt:Madlavningsfløde, maks. 15 %; smør
Smagsgivere:Bouillon, terning; madkulør; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt