Mørbradgryde med champignon og peberfrugt dertil ris

Mørbradgryde med mørt kød, pølser og champignon er en ægte familiefavorit svøbt i mild flødesauce med paprika og tomat. Retten er genial i de kolde måneder, hvor den liflige duft vil sprede sig i huset under tilberedningen og trylle forventningsfulde smil frem på alles læber. Mørbradgryden egner sig godt til nedfrysning. Lav derfor gerne en stor portion, frys ned og stræk glæden over flere dage. Så bliver det ikke nemmere.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 50 min.
Antal:
Udgivet d. 11. januar 2023 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Mørbradgryde

70 g brune ris, rå
1 løg
200 g champignoner, hvide
1 peberfrugt, rød
65 g pølse
200 g svinemørbrad
1 tsk. olie
1 tsk. paprika
400 g hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
½ dl vand
1 dl fløde, 38 %
salt og peber
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Undgå madspild og skæve mængder i opskriften ved at lave 2 eller 4 portioner, og spise retten over flere dage, eller fryse restportioner.

Sådan gør du

1
Kog ris efter anvisning på pakken.
2
Hak løg fint. Skær champignon i kvarte og peberfrugt i tynde skiver eller strimler.
3
Skær pølse i tynde skiver og mørbrad i tern.
4
Steg pølser, mørbrad, løg og champignon i olie i et par minutter. Tilsæt paprika, hakkede tomater og tomatpuré. Tilsæt vand.
5
Læg låg på og lad retten simre i 12-15 minutter.
6
Kom fløde og peberfrugt i. Lad retten koge et par minutter og smag til med salt og peber.
7
Servér mørbradgryden med ris til.

Tips og gode råd

Tip #1
Retten kan jævnes let med meljævning.
Tip #2
Pynt med friske krydderurter eller spiselige blomster for eksempel tallerkensmækkere.
Tip #3
Du kan bruge cocktalipølser i stedet for almindelig pølse.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Champignon, hvid; hakkede tomater; løg; peberfrugt, rød
Håndfuld 3:Pølse; svinemørbrad
Håndfuld 4:Brune ris, rå
Fedt:Fløde, 38 %; olie
Smagsgivere:Paprika; salt og peber; tomatpuré
Frit:Vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:7401480
Fedt:42 g84 g
Kulhydrat:57 g114 g
Kostfibre:10 g20 g
Protein:32 g64 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt