Moussaka med kartoffel og bechamelsauce

Tid i alt: 65 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 26. marts 2024 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Aubergine og kartoffel

1 aubergine, rå
1 tsk. olie
salt og peber
200 g kartofler

Kødsauce

1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. frisk rosmarin
1 tsk. olie
½ tsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager
300 g hakket oksekød, 3-7 %
200 g hakkede tomater
70 g tomatpuré
salt og peber

Bechamelsauce

30 g smør
30 g hvedemel
3 dl mælk, maks. 3,5%
1 nip stødt muskatnød
salt og peber
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skær aubergine i tynde skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Ovnbag aubergiveskiverne i cirka 15 minutter. Skru ovnen ned på 180 grader varm
3
Skræl kartoffel og skær i tynde skiver.
4
Hak løg, hvidløg og rosmarin fint. Opvarm en pande og kom olie på. Svits løg og hvidløg i et par minutter. Krydr med rosmarin, spidskommen og chiliflager. Kom oksekødet i panden og brun det. Kom hakkede tomater og tomatpuré i. Lad kødsaucen simre og smag til med salt og peber.
5
Smelt smør i en lille gryde og drys mel i. Pisk melblandingen sammen og varm den igennem i et halvt minut. Kom lidt mælk i og pisk igen, Gentag til du får en sauce uden klumper. Lad saucen koge i et par minutter og smag til med muskatnød, salt og peber.
6
Brug et ovnfast fad af passende størrelse. Læg et lag af aubergine og kartoffel i bunden, kom kødsauce på og læg så et lag af aubergine og kartoffel igen. Kom resten af kødsaucen på og slut af med et lag bechamelsauce. Bag moussakaen i ovnen i cirka 45 minutter.
7
Servér moussakaen varm.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Aubergine, rå; hakkede tomater; løg
Håndfuld 3:Hakket oksekød, 3-7 %
Håndfuld 4:Hvedemel; kartoffel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Chiliflager; frisk rosmarin; hvidløg; salt og peber; spidskommen; stødt muskatnød; tomatpuré
Mælkeprodukter:Mælk, maks. 3,5%
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt